Škola jahanja u trajanju 2 školska sata za djecu i odrasle – iskusite terapijski i umirujući učinak ove plemenite životinje za 139 kn!

16. 2. 2018.

Škola jahanja

U mini školi jahanja polaznici ostvaruju prve jahaće kretnje na konju. Škola obuhvaća učenje pripreme konja za jahanje (timarenje, čišćenje kopita, sedlanje), psihologiju konja i jahanje u jahalištu gdje se rade prvi koraci i pokreti u sedlu.

Nakon jahanja i boravka u predivnoj prirodi podnožja Sljemena i stubičkog kraja, svoj dan možete upotpuniti posjeti Termama Jezerčica ili Pizzeriji Oro Goro koji su udaljeni samo 2 km.

Centar “Ritam s konjem”

Centar “Ritam s konjem” podružnica je Udruge fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja osnovan s ciljem pružanja inovativnih i nedostupnih terapija pomoću konja osobama s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom kao dio rehabilitacijskog procesa. Osim toga, pružaju i aktivnosti rekreativnog jahanja za građanstvo kojima također žele približiti znanje o jahanju i konjima kao oblika razonode i boravka u prirodi sa životinjama koji su nam svakako potrebni jer smo konstantno izloženi stresnoj svakodnevici.

Od aktivnosti pomoću konja, nudi mini školu jahanja pod obroncima Sljemena. Sastavni dio Centra natkriveno je jahalište koje nam omogućava rad bez obzira na vremenske uvjete.

Poznato je da boravak uz konje i jahanje pozitivno djeluje na različitim medicinskim segmentima, tako ovaj Centar jedini u Zagorju provodi hipoterapiju (fizioterapiju na konju) za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

https://www.ponudadana.hr/Skola-jahanja-u-trajanju-2-skolska-sata-za-djecu-i-odrasle-iskusite-terapijski-i-umirujuci-ucinak-ove-plemenite-zivotinje-za-139-kn-35208_1?utm_source=partner&utm_medium=partner_share#_